Jonge Zwollenaren richten beleggingsclub voor studenten op


Door: Tjeerd Toepoel

ZWOLLE- De stad Zwolle kent een veelheid aan verenigingen voor studenten, maar een beleggingsvereniging voor jonge mensen die de fijne kneepjes van het vak willen leren ontbrak nog. Tot nu, want op 24 september j.l. werd studentenbeleggingsclub Carpe Divitias opgericht. Met deze vereniging willen oprichters Tjeerd, Coos, Maurice, Pieter en Max Zwolse studenten een plek bieden waar zij kennis op kunnen doen en informatie uit kunnen wisselen over het beleggen.

“Carpe Divitias is een beleggingsvereniging die zich richt op jonge studenten. Het maakt niet uit of je nu journalistiek of bedrijfskunde studeert, iedereen is welkom. Het doel van de vereniging is om deze studenten te helpen met het opbouwen van hun netwerk en om jongeren te leren over het beleggen, om zelf te beleggen en om jongeren te leren hoe de financiële markten er precies uit zien,” aldus voorzitter Tjeerd Toepoel. Veel studentensteden hebben al een beleggingsvereniging voor studenten, maar Zwolle ontbrak nog in dit rijtje.

De oprichters hopen studenten in Zwolle te kunnen enthousiasmeren voor het beleggen door het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Er vinden borrels plaats, worden sprekers uitgenodigd en de vereniging heeft zelf een beleggingsportefeuille waar de leden actief invloed op uit kunnen oefenen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de vereniging en de geplande activiteiten terecht op de website van Carpe Divitias, www.carpedivitias.nl. Uiteraard zijn wij ook te vinden op Facebook en LinkedIn.